Je prijzen verhogen

Je prijzen verhogen.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan….je prijzen verhogen. Veel stylistes hebben hier moeite mee. Maar als je geen beginner meer bent en een goede kwaliteit en service aanbiedt, is het niet meer dan logisch dat je je prijzen verhoogt.

Als je zorgt dat je op de juiste manier je prijzen verhoogt, zullen je klanten daar geen enkele moeite mee hebben. Hieronder geven we je wat tips over hoe je die prijsverhoging het beste kunt aanpakken.

prijsverhoging doorvoeren

 

Communiceer

Hoe lastig het ook is, vertel je klanten zo vroeg mogelijk dat je je prijzen gaat verhogen. Leg ze uit dat de kwaliteit die je levert, inmiddels meer waard is dan toen je net begon. Dat je geen extreme prijzen gaat berekenen maar wel met de markt meegaat. Bedank je klanten voor het vertrouwen dat ze in je hebben gesteld toen je nog niet zo lang bezig was en leg uit waarom je je prijzen verhoogt. Let op dat je geen excuses gaat verzinnen maar vertel waarom je de prijzen verhoogt. De meeste klanten zullen hier geen enkele moeite mee hebben. Vind je het toch lastig om klanten over de prijsverhoging te vertellen? Bied ze dan aan om de komende 3 of 5 behandelingen nog voor de oude prijs te doen als ze deze direct boeken. Op die manier bied je de klant wat extra service en heb jij weer 3 afspraken in je agenda.

Kondig de prijsverhoging op tijd aan

Zorg ook dat je de verhoging ruim op tijd aankondigt zodat de klant nog een aantal maanden kan profiteren van de lagere prijs. De meeste klanten zullen het waarderen dat je ruim op tijd de aankondiging doet. Door het ook op je Facebookpagina en je website aan te kondigen, heb je kans dat nieuwe klanten nog een afspraak boeken voor de oude prijs. Als je goede kwaliteit en service levert, zal de nieuwe klant geen probleem hebben met een nieuwe afspraak voor een hogere prijs. Ze weten nu dat je het waard bent!

Voorbeeld

Vind je het toch lastig om de prijsaankondiging uit te leggen aan je klanten? Zorg dan dat je de verhoging schriftelijk aankondigt, niet alleen op je website en Facebookpagina, maar hang ook een aankondiging op in je salon. Onderstaand een voorbeeldtekst die je zou kunnen gebruiken.

Aankondiging prijsverhoging

Per (datum) zullen de prijzen van de behandelingen worden verhoogd. Op onderstaande prijslijst (voeg een prijslijst met de oude en nieuwe prijzen toe) vindt u de nieuwe prijzen. Bedankt voor het in mij/ons gestelde vertrouwen, ik/wij kijk(en) ernaar uit u te mogen blijven begroeten in mijn/onze salon.

Hopelijk wordt de stap om je prijzen te verhogen iets kleiner met bovenstaande tips. Ken je andere stylistes die het ook lastig vinden om een prijsverhoging door te voeren? Deel ons blog dan gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *