Meer omzet genereren

De omzet verhogen, hoe doe je dat?

Er zijn verschillende manieren om je omzet te verhogen zonder dat je tot diep in de nacht bezig hoeft te zijn met behandelingen. De snelste manier om je omzet te verhogen zonder dat het je heel veel extra tijd kost, is om de omzet per klant te verhogen. Klinkt eigenlijk best logisch toch?

omzet verhogen kansen klant wimpersalon

We beginnen met de meest voor de hand liggende:

Verhoog je prijzen

De snelste en makkelijkste manier om meer omzet per klant te realiseren is het verhogen van je prijzen. Er zijn helaas nog veel te veel salons die niet genoeg durven te vragen voor een behandeling. Door lage prijzen te hanteren, trek je echter ook de klanten die niet bereid zijn om meer te betalen voor kwaliteit. De klant die je nodig hebt is de klant die kwaliteit en service het belangrijkst vindt en bereid is daar iets meer voor te betalen. Als je net gestart bent, is het niet erg om wat minder te vragen. Maar als je eenmaal een tijdje bezig bent, ervaring hebt opgedaan en weet dat je kwaliteit levert, wees dan niet bang om je prijzen te verhogen. Als jij kwaliteit kunt garanderen, uitstekende service verleent en je klanten tevreden zijn en steeds terugkeren, dan wordt het tijd om je prijs per behandeling te verhogen.

Bespaar op producten

Let goed op met inkopen van producten. Verdiep je in de verschillende merken en hun prijzen. Maak gebruik van acties en aanbiedingen. De meeste leveranciers hebben af en toe speciale aanbiedingen dus check regelmatig de website van je leverancier. Let ook op de verzendkosten. Bij Lash Up! is verzending altijd gratis, maar dat geldt niet voor alle leveranciers. Per bestelling scheelt dat al gauw € 7,00.

Bied extra behandelingen aan

Zorg ervoor dat je extra behandelingen aanbiedt. Bied je klant bijvoorbeeld een handmassage, verzorging met handcreme of een lippenmasker aan voor bijvoorbeeld € 5,00. Tijdens het intrekken van lotion 1 en lotion 2, heb je 2x 15 minuten beschikbaar voor deze extra behandeling. Het kost je geen extra tijd, maar levert je wel wat extra omzet op. Klanten komen naar jou toe omdat ze graag aandacht aan hun uiterlijk besteden en voor een relaxmomentje. Een extra behandeling zorgt ervoor dat je klant zich extra kan ontspannen. Je hebt daarnaast een extra kans om het gebruikte product aan de klant te verkopen.

Verkoop 

Veel stylistes vinden het nog lastig om in te springen op extra omzetkansen. Ze willen hun klant niks opdringen. De kunst is ook om de klant extra producten te verkopen zonder dat ze het gevoel hebben dat hen iets wordt opgedrongen. In dat geval wordt de behandeling namelijk een vervelende ervaring en dat is natuurlijk niet wat je wil.

Na de behandeling zou je de klant bijvoorbeeld een mascaraborsteltje of wimperkammetje kunnen meegeven om de dag na de behandeling de wimpers goed te scheiden. Vraag of de klant een goede mascara heeft en weet hoe ze haar wimpers het beste kan verzorgen en of ze de juiste producten hiervoor heeft. Op deze manier heb je een ontspannen verkoopgesprek dat niet opdringerig wordt en kun je je omzet verhogen.

Leg de klant uit dat een goede verzorging belangrijk is voor de wimpers. Hoe beter ze de wimpers verzorgen, hoe langer ze er plezier van hebben. En dat resulteert weer in een tevreden klant.  De klant komt naar jou toe omdat jij de professional bent en weet wat het beste is voor hun wimpers. Ze zullen jouw advies dan ook graag ter harte nemen.

Met dit soort kleine wijzigingen kun je je omzet per klant verhogen. En al is het maar € 5,00 per klant….als je 5 klanten per dag hebt, komt dat neer op € 25,00 per dag en € 125,00 per week.

Succes!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *