Klantenreviews

Aan de slag met klantenreviews

Je bent net begonnen met je salon of je bent al een tijdje bezig en het lukt niet om het van de grond te krijgen. Je hebt wel wat klanten maar het is lastig om nieuwe klanten te vinden. Je plaatst af en toe berichtjes in een verkoophoekje maar daar komt weinig reactie op of je geeft korting op een behandeling en dat werkt maar tijdelijk omdat klanten wegblijven als ze weer de volle mep moeten betalen. 

Wil je nieuwe klanten binnenhalen die niet uit zijn op korting, maar die op zoek zijn naar een salon waar ze regelmatig een afspraak plannen? Dan wordt het tijd dat je gaat starten met  het vragen om reviews.

Reviews worden steeds belangrijker bij het opbouwen van je bedrijf en voor hoe potentiële klanten jouw bedrijf, je diensten en producten bekijken.

Of je nou net bent begonnen of al jaren bezig bent, het is tijd om je focus te verleggen naar wat er nu echt werkt om nieuwe klanten te werven.

SPAMMEN

Een hint…wat in ieder geval niet werkt is spammen op social media. Je kent de berichtjes vast wel. In allerlei Facebookgroepen duiken ze op. Zelfs in groepen voor wimperstylisten worden berichtjes geplaatst met de oproep om een afspraak te plannen. Niet erg efficiënt natuurlijk 😉 En bij mij zorgen ze alleen voor ergernis. Ik ben vast niet de enige die er zo over denkt.  Je bereikt er dus alleen het tegenovergestelde mee. Zeg nou zelf…als je in verkoopgroepjes mensen oproept om een afspraak te plannen, schreeuw je toch juist uit dat je dringend op zoek bent naar klanten? En een salon zonder klanten is meestal niet de salon waar mensen hun afspraak willen boeken. Want, zo denken de meeste mensen, er zal wel een reden zijn waarom die salon geen klanten heeft.

Kortom…..social media volspammen met dat soort berichtjes doen dus helemaal niks voor je salon, behalve dat je wanhopig lijkt. Niet doen dus.

Nieuwe klanten willen echt geen afspraak boeken bij een salon die wanhopig op zoek is naar klanten. En ja, misschien ben je echt wanhopig op zoek naar klanten, want het is nou eenmaal niet simpel om een klantenbestand op te bouwen, dat snappen we echt! Iedereen die net gestart is met een salon herkent dat gevoel. Maar potentiële klanten laten merken dat je wanhopig op zoek bent naar nieuwe klanten is echt een NO GO!

ZINLOZE LIKES

Wat ook niet werkt is likes met collega-stylisten uitwisselen. Fijn dat een salon uit Groningen jouw salon leuk vindt, maar als jij in Den Haag zit, heb je daar weinig aan. Je hebt veel meer aan echte likes van potentiële klanten uit jouw eigen omgeving, die interesse hebben in een behandeling in jouw salon.

plaatje echte facebook likes

Maar wat kun je dan wel doen om nieuwe klanten binnen te halen? Zonder dat je er wanhopig om moet bedelen.

STARTEN MET KLANTENREVIEWS

Wat heel goed werkt zijn klantenreviews.  Moedig tevreden klanten aan om een positieve review achter te laten op je Facebookpagina. Of wellicht willen ze een foto op hun tijdlijn zetten en jouw salon taggen in hun bericht.

Ben je nog maar net gestart? Je hebt vast geoefend op familie of vriendinnen. Vraag hen of ze een review willen plaatsen. Laat ze hun positieve ervaring met jou en jouw service delen, door te laten weten dat je professioneel werkt, dat je de tijd voor ze neemt, dat je een mooie salon hebt etc. Iedere positieve review geeft jouw salon een boost. Potentiële klanten willen graag van andere klanten horen wat hun ervaringen met jouw salon zijn. Ze willen niet teleurgesteld worden en vinden het daarom prettig om te lezen dat jouw klanten tevreden zijn over jou en je salon. Positieve reviews zijn goud waard.

beoordeel ons op facebook

GOOGLE

Daarnaast doet Google ook steeds meer met reviews. In de zoekresultaten zie je tegenwoordig vaak een aantal sterren van een kwaliteitskeurmerk of van de Facebookrecensies.  Pagina’s met recensies komen in Google hoger te staan, heel belangrijk voor je vindbaarheid dus.

In Nederland zijn we altijd bescheiden, doe maar gewoon…dan doe je al gek genoeg… en vinden we het raar om naar complimenten te vissen maar toch is dat wat je vanaf nu moet gaan doen. Begin morgen gelijk en vraag aan iedere klant of ze een review willen plaatsen op je website of op je Facebookpagina.  Klanten denken daar zelf meestal niet eens aan. En je merkt vanzelf…de meeste klanten zullen dat graag voor je doen! Vind je het toch nog vervelend om  het te vragen? Leg dan uit dat het belangrijk is voor je positie in Google, daar hebben ze ongetwijfeld alle begrip voor!

O ja, en stop vanaf morgen ook gelijk met die wanhopige berichtjes….beloofd?

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *